Блог

Що робити з новорічними обіцянками, щоб було добре, а не як завжди

Мандаринки, бенгальські вогники та обіцянки у новому році жити по-новому — три обов’язкові компоненти зимових свят. Тут тобі й плани зі схуднення, і мрії про регулярні тренування, і атлетичний торс до відпустки — перелік стандартний, з року в рік один й той самий. Одиниці досягають у своїх прагненнях успіху, а досвідчена більшість не викидає список та наступного року поновлює на ньому дату.  Тому ми підготували декілька простих, але дієвих порад, які допоможуть перетворити добрі наміри на реальні вчинки.

Отже, поїхали!

 

  1. Слідуйте плану, а не шукайте натхнення!

Почати нове життя не важко, а ось зробити це життя своїм власним набагато складніше. Річ у тому, що ваш задум змінитися на краще — сильна рушійна сила, але проти звичок, що формувалися роками, він як шляхетний Нед Старк проти не дуже шляхетних Ланестерів — хороший, та все одно приречений. Тому не чекайте, що ви раптом почнете робити щось по-новому просто тому, що так підказує здоровий глузд. Наш мозок — страшенно інертна система, якій потрібен час, щоб прокласти нові “стежки” та сформувати свіжі реакції. І тут вам допоможуть конкретика і наполегливість.  Хочете займатися спортом? Сходіть до зали, познайомтеся з оточенням, складіть свій оновлений розклад. Не шукайте “натхнення” і не чекайте якогось особливого стану душі. Просто виконуйте те, що запланували, день за днем, крок за кроком.

 

  1. Помічайте позитивні зміни.

Це не про те, що після першого відвідування спортзали ваги покажуть -2 кг. Не покажуть. Це про увагу до себе та всього, що з вами відбувається. Легше встаєте вранці? Маєте гарний настрій після тренування? Частіше усміхаєтеся? Це і є позитивні зміни й, повірте, не менш важливі, ніж жадана цифра на вагах.

 

  1. Обирайте те, що вам до душі.

Навколо здорового способу життя існує безлічі міфів, але насправді це не шлях страждання чи самозречення. Ніхто не вимагає від вас виснажливо тренуватися, їсти несмачну їжу та мучити себе у тисячу способів. Заняття спортом можуть та повинні бути цікавими, тренер приємним у спілкуванні, розклад зручним, атмосфера клубу комфортною. В решті решт, словосполучення “здоровий спосіб життя” походить не лише від слова “здоров’я”, але й від слова “здо́рово”, тому обирайте те, що дійсно змінює ваше життя на краще!

Бажаємо вам плідного року, та гарантуємо: кожен крок у напрямку до мрії вартий докладених зусиль!