Блог

Післясвятковий парад порад, або як повернутися до життя після новорічних канікул

У довгих зимових святах все добре, крім повернення до буденності. Здавалося б, майже 2 тижні байдикували та відпочивали, а сил більше не стало. Навпаки, багато хто почувається по завершенню свят гірше, ніж напередодні. Що з цим робити та як найшвидше повернутися до активного та продуктивного життя? Ми підготували для вас ТОП заходів швидкої післясвяткової допомоги, у якому зібрали науково обґрунтовані рекомендації, думку фахівців та особистий досвід!

 

На першому місці нашого списку — регулярні тренування. Ключове слово: регулярні! Не треба намагатися скинути все нагуляне за свята протягом тижня, не варто вижимати сотню, якщо ви не робили цього раніше. Просто систематично приходьте до зали та чесно відпрацьовуйте тренування.

 

Як це працює?

Головні причини поганого самопочуття після свят — порушення режиму сну та дофамінова “яма”, у яку ми потрапляємо після святкової ейфорії, подарунків, шампанського та довгих застіль. Регулярні заняття спортом розв’язують обидві ці проблеми:

– фізичні навантаження сприяють відновленню режиму сну та активності;

– спорт є здоровим джерелом гормонів радості та задоволення: ви дійсно почуваєтеся щасливішими після тренування, навіть якщо йти на нього було ліньки.

 

Друге місце нашого ТОП-5: здорове харчування. Напої та страви в фітобарах клубів DOG & Grand CrossFit допоможуть повернутися на шлях активного життя та компенсувати надлишки новорічного меню.

 

Як це працює?

Статистично доведено, що протягом зимових свят люди набирають зайву вагу. Цьому сприяє надлишок смачної та калорійної їжі, соціальні традиції довгих трапез з родичами та друзями, та зниження енергозатрат (фактично всі свята ми тільки й робимо, що їмо та лежимо). Просто обмежити себе раціоном у 800 кКал не вийде: відчуття голоду поступово одержить перемогу. Дієтологи радять після свят дотримуватися дробного харчування: їсти невеличкими порціями та подбати, щоб ваш раціон був багатим на цільнозернові продукти, білок, свіжі фрукти та клітковину. Не забувайте пити чисту воду, а наші баристи запропонують вам фантастичний вибір смаколиків, щоб здолати голод та забезпечити вас всіма поживними елементами без шкоди для фігури.

 

Третє місце нашого параду порад — масаж! Найприємніший пункт, на який навіть умовляти нікого не треба. Заплануйте візит до масажистів DOG & Grand CrossFit, щоб почуватися краще і допомогти тілу відновитися.

 

Як це працює?

Якщо ви всі святкові дні оминали спортивну залу, то напевно перше тренування дасться вам непросто. М’язи будуть стогнати, а суглоби рухатимуться через силу. Сюди ж додати надлишок рідини у тканинах як наслідок всього солоного та алкогольного, що сталося на свята, і можна не сумніватися: вашому тілу потрібна допомога. Масаж покращить відтік рідини, допоможе позбутися крепатури та відновити рухливість суглобів.

 

Останній пункт за порядком, але не за значенням — коло спілкування! Важко повернутися до активного життя, якщо навколо всі стомлені та похмурі. І зовсім інша справа, якщо поруч люди, які завзято працюють над собою, із задоволенням долають власні слабкості та азартно рухаються до нових досягнень. Таке оточення надихає та підтримує вас у прагнення до розвитку, і не лише у післясвяткові дні.

 

Долучайтеся до нас, приходьте в клуби DOG & Grand CrossFit і сповнюйте своє життя новими змістами та можливостями! Побачимося у залі!